SF RH 31

    Home
Up

E-mail :

 

1987

Type:  T3 MRD 37Kw
Bouwjaar:  1987
Kenteken:  SF RH 31
Korps(en) dienst gedaan:  Brandweer Amsterdam  en Amstelveen
Huidige eigenaar:  Brandweer post Spaarndam
E-mail:  m.derkzen@brandweer-spaarndam.nl


Fotoalbum

De 788 is mogelijk het oudste voertuig wat in de Veiligheidsregio Kennemerland nog in dienst is en het kent een rijke geschiedenis. Zo kwam het voertuig in juni 1987 voor het eerst op de weg met kenteken BX-47-KY. Dit voertuig is aangeschaft door de Amsterdamse brandweer, welke het voertuig tussen december ’87 en juni ’96 ingezet heeft als meetwagen met roepnummer 595. De standplaats van de 595 was het toenmalig Centraal Bureau aan de Weesperzijde te Amsterdam.

In 1996 werd het voertuig voorzien van een nieuw kenteken, namelijk SF-RH-31. De standplaats van het voertuig veranderde niet, maar de functie werd omgezet van meetwagen naar dienstbus ten behoeve van het project “Hulpbrandwachts” (bron: Brandweerdatabase). Helaas is over dat project niets terug te vinden.

In 2001 is het voertuig door Amstelveen in dienst genomen als voertuig voor de jeugdbrandweer. In 2004 heeft het voertuig zijn eerste intrede in de huidige Veiligheidsregio Kennemerland gemaakt, toen het werd aangetrokken door post Heemstede. Ook zij hebben dit voertuig gebruikt voor de jeugdbrandweer. Tevens werd het voertuig hier weer voorzien van een roepnummer: 788.

Sinds 2011 heeft post Spaarndam de beschikking over de 788. De 788 wordt ingezet voor het vervoer van personen en materialen. Uiteraard gebruikt men de bus op oefenavonden, maar de bus wordt ook gebruikt om mensen bijvoorbeeld naar een cursus te vervoeren. Een hele enkele keer wordt het voertuig ook voor preventieve doeleinden ingezet.

Daarnaast wordt de 788 ingezet voor het vervoer van oefenmaterialen. Zit kan zowel in de laadruimte van de 788, maar als dit niet voldoet, wordt de 788 ingezet om de oefenaanhanger van de post te trekken.

 
 

In dienst bij de brandweer Amsterdam

In dienst brandweer Heemstede